Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Знайомимося із сімейними лікарями в Новострілищанській ОТГ

Дата: 29.01.2019 13:37
Кількість переглядів: 1382

Як інформує сайт Міністерства охорони здоров’я України, тепер кожен українець може вибрати терапевта, педіатра, або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі, а гроші за ваше медичне обслуговування заплатить держава.

Мешканці Новострілищанської об’єднаної територіальної громади активно обирають «своїх» сімейних лікарів і підписують з ними декларації на обслуговування. Декларацію з обраним лікарем уже підписали понад 1500  жителів (це близько 55 % від приписаного населення громади), і кожного дня ця цифра зростає.

«До реформи ми готувалися заздалегідь, а тому наш заклади охорони здоров’я – Комунальне некомерційне підприємство «Новострілищанська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» Новострілищанської селищної ради, яке надає первинну допомогу, уже працює в умовах реформи. Завдяки селищній раді робоче місця сімейних лікарів облаштоване персональним комп’ютером, принтером, сканером та необхідною технікою, всі лікарі мають електронні цифрові підписи. Також наш медичний заклад, який надає первинну допомогу, підключений до системи «Електронне здоров’я» (e-Health), а усі сімейні лікарі зареєстровані в цій системі. З 1 липня, коли були вирішені всі юридичні моменти, наші лікарі активно підписують декларації з мешканцями» - розповідає керівник КНП «Новострілищанська АЗПСМ» Марія Войтович.

Сімейні лікарі, які надають первинну медичну допомогу у КНП «Новострілищанська АЗПСМ»:

Івашко Леся Іванівнасімейний лікар, закінчила Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, спеціальність педіатрія, у 2013 році отримала сертифікат спеціаліста лікар загальної практики – сімейної медицини, категорія вища, стаж 27 років;

Ружніцька Людмила Вацлавівна - сімейний лікар, закінчила Вінницький національний медичний університет імені Миколи Пирогова, у 2013 році отримала сертифікат спеціаліста лікар загальної практики - сімейної медицини, категорія вища, стаж 21 рік.

Слободянюк Надія Семенівнасімейний лікар, закінчила Львівський національний державний медичний інститут, у 2006 році отримала сертифікат спеціаліста лікар загальної практики - сімейної медицини, категорія вища, стаж роботи 51 років.

Фото без опису

Головними обов’язками лікаря первинної допомоги є динамічне спостереження за станом здоров’я пацієнтів, проведення діагностики та лікування найбільш поширених хворіб, травм, отруєнь, надання невідкладної медичної допомоги при гострих станах і раптових погіршеннях, які не потребують екстреної спеціалізованої допомоги.

Також, він вестиме пацієнтів із хронічними захворюваннями, неускладнену вагітність, проводитиме профілактичні втручання, в т. ч. вакцинацію відповідно до календаря профілактичних щеплень.

Крім обстеження, профілактики і лікування найпоширеніших хворіб і травм, лікар буде виписувати рецепти на ліки, видавати медичні довідки та лікарняні листки.

В разі необхідності, лікар первинної медичної допомоги скеровуватиме пацієнта до вузьких спеціалістів, фахівців вторинної чи третинної допомоги.

Щоб обрати свого лікаря, потрібно: взяти паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон і прийти до фахівця та підписати з ним декларацію. Для обрання лікаря дитині (педіатра) необхідно взяти ще свідоцтво про її народження. Дитину приводити необов’язково. Декларацію з лікарем в цьому випадку підписує один з батьків або інший законний представник дитини.

Процес підписання декларацій стартував у квітні 2018 року і триватиме доти, доки всі не знайдуть свого лікаря і не підпишуть з ним декларацію. Декларація — це форма заяви, якою пацієнт повідомляє, що обрав саме цього лікаря, який надаватиме йому первинну допомогу.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь