Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

У Новострілищанській ОТГ відзначили 100-річчя проголошення Соборності України

Дата: 22.01.2019 18:15
Кількість переглядів: 893

100 років із дня проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – особлива дата для кожного громадянина нашої держави. 22 січня 1919 року розпочалася нова епоха в житті українського народу – було проголошено першу незалежність нашої країни.

Традиційно у Нових Стрілищах пройшли урочистості до 100 річниці Дня соборності України, під час яких лунали вітальні слова, також були розгорнуті прапори України, як символ нашої єдності і перемоги, над будинках установ та підприємств громади.

Під час святкового заходу перед присутніми виступили учні Новострілищанського ліцею, після чого всі присутні мали можливість переглянути тематичний фільм про День Соборності.

Перед присутніми на святі виступив перший заступник селищного голови Ростислав Гапонюк, який зазначив,  що День Соборності має велике значення для кожного українця, будучи символом єднання всіх громадян країни.


«З кожним роком День Соборності стає більш важливим та історично цікавим. І те, що сьогодні ми всі тут зібралися є дуже важливо, необхідно, і це нас об'єднує», - зазначив Ростислав Гапонюк.


Довідка. День Соборності України - державне свято, відзначається щорічно 22 січня, в день, коли в 1919 році в Києві, на Софійській площі, було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) Української держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь