Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Медицина в ОТГ. Здоров’я громади - понад усе

Дата: 04.10.2019 14:03
Кількість переглядів: 2431

З моменту створення Новострілищанської селищної об'єднаної територіальної громади її мешканці відчули на собі багато позитивних змін у різних галузях, а зокрема, у медицині. Покроково і виважено відбувалося впровадження медичної реформи, продовжується воно і нині, але вже сьогодні, нам є чим гордитися і про що поговорити. Отож, якою вона є, медицина у Новострілищанській ОТГ? 

Організація роботи закладів охорони здоров’я здійснюється в умовах децентралізації, а отже керівництво Новострілищанської ОТГ всебічно допомагає у подальшому розвитку медичної галузі. Якою є сьогодні медицина у громаді коментує селищний голова Галина Козяр: «Першочерговим завданням є забезпечення всіх мешканців якісною і доступною медициною, а отже, понад усе - здоров'я мешканців громади. І в цьому напрямі ми встигли зробити чимало: створили Комунальне некомерційне підприємство «Новострілищанська амбулаторія загальної практики – сімейної медицина», отримали ліцензію на надання медичних послуг та поступово вливаємося до системи електронної медицини. Хочу зазначити, що сесіями селищної ради було прийнято ряд рішень про виділення коштів для забезпечення ефективного функціонування амбулаторії.   Також укладено договір із Національною службою здоров'я України, яка здійснює фінансування нашої амбулаторії. Також ми робимо усе можливе для того, щоб мешканці громади були забезпечені усіма необхідними ліками та вакцинами».

Якою ж є медицина в КНП «НАЗПСМ» розповідає  головний лікар Марії Войтович: «Сьогодні медична реформа є новою і поки що незрозумілою для людей. І моє завдання як головного лікаря, донести до мешканців громади, що медична реформа - це не косметичний  ремонт амбулаторій або ФАПів, а кардинальна зміна умов проведення фахової медичної допомоги, якісні консультації сімейних фахівців, залучення сімейних лікарів саме у сільську місцевість, створення їм належних умов роботи. Звичайно ж, доводиться стикатися із недовірою людей, але всі наші двері відкриті для того, щоб кожен бажаючий міг поставити те запитання, яке його хвилює, і отримати професійну відповідь. Усі наші мешканці невдовзі матимуть амбулаторні картки в електронному вигляді. Також за допомогою мережі Інтернет люди зможуть записатися на прийом до свого сімейного лікаря. Вже на даному етапі укладено майже 80% декларацій із сімейними лікарями (від загальної чисельності населення громади). Безліч людей звертаються з інших території та підписують декларації саме з нашими сімейними фахівцями. Медичну реформу - це індикатор професійності лікаря. Дивлячись та те, яка кількість людей прагне підписати із лікарем Декларацію, одразу оцінюєш його як спеціаліста. Медицина стає ще ближчою до людей. Приємно, коли мешканці громади довіряють тобі найцінніше - здоров'я, і повірте, хочеться виправдати ці сподівання. Впевнена, що дуже скоро люди, знаючи, що їм допоможуть, відкинуть усі свої страхи, а разом із тим зрозуміють усі привілеї реформи. Дякую за підтримку Новострілищанському селищному голові Галині Козяр, завдяки таким представникам місцевої влади сьогодні медицина - перспективна і професійна».

Фото без описуІ це тільки перші кроки Новострілищанської об’єднаної територіальної громади разом з реформуванням в охороні здоров’я, далі – амбітні плани та реальні дії в покращенні медичного обслуговування жителів ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь