Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Літнє дозвілля у селах Трибоківці та Квітневе Новострілищанської ОТГ

Дата: 04.10.2019 14:09
Кількість переглядів: 1071

Громади с. Трибоківці та с. Квітневе Новострілищанської ОТГ отримали гранти від БФ «Львівська освітня фундація» та Департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА, завдяки яким вдалось реалізувати низку цікавих заходів, за ініціативи  пароха парафій Введення в Храм Пресвятої Діви Марії с. Квітневе та Стрітення ГНІХ с. Трибоківці о.Анатолія Доманського та ініціативної молоді.  Проект був реалізований Новострілищанською селищною радою. Духовний супровід здійснював о. Анатолій Доманський, а допомагали проводити літнє дозвілля місцеві аніматори.

Фото без опису

«Села, які територіально не знаходяться обабіч магістральних шляхів, зазвичай вважаються “відірваними від світу”, але це не про Квітневе чи Трибоківці. Адже тут живуть дуже вмотивовані люди, які відгукнулися на ініціативу пароха та спільними зусиллями зорганізували для дітей духовний табір» - зазначили на своїй фейсбук сторінці #LEF.

Літнє дозвілля вдалося забезпечити 70 дітям. Окрім відпочинку була щоденна спільна молитва та катехизація: разом із священником діти глибинно роздумували над складними богословськими істинами Святого Письма.

В межах проекту була організована духовно-пізнавальна мандрівка Івано-Франківщиною, де діти мали зможу відпочити серед карпатських гір. Також учасникам вдалось придбати сувенірні футболки, фінансування яких здійснювалось частково із залучених батьківських коштів.    

Проте на цьому не зупинилися активності у селах - відбулась веломандрівка населеними пунктами Новострілищанської громади, участь у якій взяли вихованці Катехитичної школи імені Омеляна Ковча села Трибоківці.  Діти мали змогу насолодитися краєвидами рідної місцини, весело і з користю провести час та духовною збагатитись. «Так було всяке, і злітали ланцюги і навіть рвались, але всі прибули до фінішу де на нас чекали солодощі!» - зазначив о. Анатолій Доманський.

Фото без описуПідсумували результати святковим сімейним концертом «Квітни моя родино», організованого працівниками культури та освіти селищної ради.

"Діти нашої громади оздоровились та мали можливість одночасно поєднувати молитву, відпочинок, спорт  і розваги, отримавши незабутні враження від проведення літнього дозвілля та від сімейного свята. Кожен день калікул  був тематичним, насиченим різноманітними ігровими формами дозвілля. Діти багато часу перебували на свіжому повітрі, більшість заходів проводилося на вулиці. Щиро дякую о. Анатолію Доманському, аніматорам, батькам та всім хто долучився до проведення змістовних дитячих канікул. Загальна вартість проекту становила 22 тис. грн., з яких 17 тис. грн. кошти обласного бюджету, 5 тис. грн. батьківські кошти. Було придбано продукти харчування на суму 4 тис. грн., 2 950 грн. – канцтовари, 1 400 грн. – пальне, 13 650  грн. – сувенірні футболки, з емблемою катехитичної школи ім. Омеляна Ковча с. Трибоківці, які і були передані у її власність." - наголосила селишний голова Галина Козяр.Фото без описуСімейна тематика обрана громадами не випадково, адже Всеукраїнська рада Церков оголосила 2019 рік - роком сім’ї.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь