Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Молодіжна рада Новострілищанської громади бере участь в проекті посилення знань та вмінь як працювати в громаді

Дата: 04.10.2019 15:53
Кількість переглядів: 1070

Молодіжна громадська рада Новострілищанської громади бере участь  у проекті «Посилення участі молодих лідерів в об’єднаних територіальних громадах в Західній Україні». Проект виконується ГО «Центр громадської адвокатури»  за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Фото без описуОкрім Новострілищанської ОТГ в проекті беруть участь Тростянецька, Дублянська громади із Львівської області, Старобогородчанська ОТГ із Івано-Франківської області, Скалатська та Золотниківська ОТГ із Тернопільської області.

В рамках проекту,  що стартував у травні, триває серія навчань. Так, у червні у дводенному семінарі щодо посилення інституційної спроможності з роботи з молоддю взяли участь молодіжні лідери, в яких як сформовані команди молодіжних рад, так і інші молодіжні осередки. За результатами відібрано шість громад – партнерів проекту.

В семінарі, який проводився 11-12 липня, команди  молодіжних рад мали змогу попрацювати із професійним тренером з питань стратегічного планування Андрієм Круп’яком. Учасники навчались як формувати або вдосконалювати свої плани роботи, комунікацію та активізацію участі молоді громади в роботі молодіжних громадських рад на основі потреб цільових груп. Учасники дізнались, як просто і лаконічно формувати власну місію і доносити ідеї до мешканців громад, аналізували сильні і слабкі сторони, ресурси, які можна застосувати для посилення своєї спроможності.

Також учасники мали змогу  ознайомитись із роботою прикладів молодіжних просторів із виїздами в громади та спілкуванням із активістами цих просторів.

11-12 липня проводився семінар щодо планування та позиціонування молодіжних громадських  рад в громадах.

Кожна із команд за результатами формує план роботи молодіжної ради, в рамках якого реалізовуватимуться в тому числі заходи щодо активізації участі молоді, посилення «візуалізації» роботи рад не тільки в центрі ОТГ, але і населених пунктах, які є членами громади. Окрім того, команди, в яких ще відсутні логотипи, банери і та інші засоби візуалізації, розробляють такі. Також під час семінару учасники сформували спільний буклет, який дає зрозумілі відповіді щодо змісту та роботи молодіжних рад в громадах.

Окрім навчань  молодіжні ради будуть «закріплювати» отримані знання – сформують план роботи на рік та впроваджуватимуть відповідно до нього різноманітні заходи для молоді в громаді за принципом «молодь для молоді», а також інші соціальні та культурні проекти. Бажаючі  молоді люди із громади можуть долучитись до заходів, а також до роботи активу молодіжної ради.

Учасники проекту відзначили, що участь у молодіжній раді є цікавою, новою і важливою в громаді, адже це представницьке обєднання молоді та простір, де вона почувається вільною, дізнається нове, розвивається та згуртовується навколо розвитку громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь