Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

У Новострілищанській громаді ремонтують кінотеатр "ЗІРКА"

Дата: 25.11.2019 15:49
Кількість переглядів: 1684

Новострілищанська об’єднана територіальна громада об’єднала дві сільських ради, селищну раду та 11 населених пунктів, де проживають 4492 жителі, з них 2696  - зареєстрованих та 1796 – проживають без реєстрації. На території громади діє ККЗ «Палац культури Новострілищанської ОТГ» з 8 філіями у сільській місцевості.

У 2019 році, за кошти  субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ та кошти місцевого бюджету, селищна рада розпочала капітальний ремонт будівлі кінотеатру «Зірка» по вулиці Театральній, 8 в смт. Нові Стрілища. За рішенням депутатів селищної ради вирішено провести капітальний ремонт кінотеатру, в якому також вестиме свою діяльність Палац культури. На даний час вже зроблено капітальний ремонт покрівлі, встановлено нові енергозберігаючі пластикові вікна, проводиться внутрішній капітальний ремонт великої глядацької  зали, ремонти сцени, кімнати для перевдягання, ложі для глядачів. Придбано сучасне опалювальне обладнання.  

Після осучаснення кінотеатру святкові заходи відбуватимуться у комфортних умовах та набудуть більшого масштабу. Як зазначили у селищній раді, оновлення кінотеатру триватиме. Голова громади Галина Козяр  розповіла, що у приміщенні оновленого закладу культури, буде відбуватись  показ фільмів та мультфільмів, подивитися які, зараз, можна лише у місті. Тож Новострілищанська селищна рада братиме участь у конкурсі проєктів місцевих ініціатив щодо придбання сучасного кінообладнання, в форматі 3D, для кінотеарту «Зірка».

Фото без описуЗ того часу, як у громаді почали звертати увагу на розвиток культури та піклуватися про комфортні умови праці працівників цієї сфери, люди з більшим інтересом відвідують культурно-масові заходи, охоче беруть участь у підготовці та проведенні свят, приєднуються до колективів художньої самодіяльності.

Гордістю Новострілищанської громади – є створена молодіжна рада «Джерело». Тут діти із задоволенням навчаються любові до прекрасного, до народного мистецтва, проявляють громадські ініціативи та охоче беруть участь у проєктах.  Молодь виховується в дусі патріотизму і поваги до традицій, звичаїв та обрядів українського народу, знайомиться  з історією рідного краю. В приміщенні конотеатру «Зірка» також буде облаштовано територія роботи молодіжної ради.

«Ми гостинно запрошуємо відвідувати наші свята, оновлені та відремонтовані приміщення, а також туристичні перлинки Новострілищанської громади», -  запрошує українців голова Новострілищанської ОТГ Галина Козяр.

Очевидно, об’єднання в територіальну громаду відіграло важливу роль для розвитку культури. Впровадження реформи децентралізації влади, створення територіальної громади відкрило нові можливості для підтримки та відродження культурного життя на Новострілищанській землі – батьківщині видатного військово-політичного діяча, Голови СБ ОУН  Миколи Лебедя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь