Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Школярі Новострілищанської громади намалювали світ без насильства

Дата: 03.12.2019 16:50
Кількість переглядів: 1408

У Новострілищанській громаді визначили переможців конкурсу дитячого малюнка на тематику: «Діти проти насильства», який проводився в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Фото без описуВважається, що кожна дитина — маленьке диво й велике щастя для своїх батьків. Ця маленька людина потребує виховання без насильства: не окриків і покарання, а підтримки.

В рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», з метою привернення уваги жителів громади до актуальності та гостроти проблеми домашнього насилля, подолання проявів насильницьких дій у соціальному оточенні як дітей, так і дорослих, у Новострілищанській громаді Службою у справах дітей було  проведено Конкурс дитячих малюнків «Діти проти насильства».

Фото без описуБільше 30 вихованців Новострілищанського ліцею імені Миколи Лебедя, у віці від 4 до 17 років, взяли участь у конкурсі та своїм талантом підтвердили, що проблема набула особливої гостроти, адже юні художники висвітлили у своїх роботах необхідність захисту дітей та жінок від домашнього насилля, неприпустимість сексуальної експлуатації неповнолітніх, протидії торгівлі дітьми, поваги до їх потреб, актуальності подолання військового конфлікту на Сході нашої держави та намалювали Світ без насильства.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуДитячі малюнки не залишили байдужими керівництво громади, тому 26 листопада 2019 року, голова Новострілищанської ОТГ Галина Козяр та начальник Служби у справах дітей Олена Став’яж нагородили переможців та учасників конкурсу цінними подарунками та грамотами, а також роздали дітям друковані матеріали, на яких розміщено інформацію про  види та ознаки насильства, його прояви, як протидіяти та що робити, якщо стали жертвою насилля і до кого потрібно звертатись за допомогою.

Фото без описуФото без описуФото без опису

У віковій категорії від 7 до 10 років переможцями стали: І місце – Оленка Дейнега, Квітнева філія Новострілищанського ліцею ім. Микола Лебідь, 5 клас; ІІ місце – Тетяна Петрів, Новострілищанський ліцей ім. Миколи Лебедя, 3 клас; ІІІ місце – Орест Чмир, Баківська філія Новострілищанського ліцею ім. Миколи Лебедя, 5 клас.

У віковій категорії від 11 до 15 років: І місце – Діана Липа, Баківська філія Новострілищанського ліцею ім. Миколи Лебедя, 7 клас; Юлія Макарик, Квітневе філія Новострілищанського ліцею ім. Миколи Лебедя, 7 клас; ІІ місце – Ірина Петрів, Новострілищанський ліцей ім. Миколи Лебедя, 8 клас; ІІІ місце – Юлія Тибінка, Баківська філія Новострілищанського ліцею ім. Миколи Лебедя, 7 клас.

У віковій категорії від 16 до 17 років: І місце – Вікторія Вишневська, Новострілищанського ліцею ім. Миколи Лебедя, 11 клас; ІІ місце – Василина Вишневська, Новострілищанський ліцей ім. Миколи Лебедя, 10 клас.

Фото без описуТакож нагороджено найменшу учасницю конкурсу (вікова категорія від 4 до 6 років) Юлію Герич, Новострілищанський ліцей ім. Миколи Лебедя.

Фото без описуОлена Став'яж, начальник Служби у справах дітей, в черговий раз наголосила, що завдання конкурсу –  привернути увагу громадськості до проблеми насильства та застерегти майбутнє покоління від небезпеки. Питання профілактики насильства є вкрай важливим саме серед підростаючого покоління, тому у Новострілищанській ОТГ був оголошений конкурс дитячого малюнка. Діти - це наше майбутнє, майбутнє – без насильства, сповнене тепла, позитиву, справжніх почуттів. Діти мріють, щоб люди любили, дбали і не кривдили один одного, і завдання дорослих – реалізувати дитячі мрії.

Фото без описуФото без описуВітаючи переможців, селищний голова Галина Козяр, зазначила, що Новострілищанський край завжди був багатим на таланти, а діти своїми роботами це довели в черговий раз.

«Влада зробить усе для того, щоб у вас було дитинство під мирним небом, ви жили в щасливих сім’ях та зростали в добрих стосунках у родинах» - наголосила голова громади Галина Козяр, а також привітала дітей, педагогів та батьків з наступаючими новорічно-різдвяними святами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь