Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Відбулась важлива зустріч голови Новострілищанської ОТГ Галини Козяр щодо розвитку сімейного аграрного підприємництва

Дата: 10.01.2020 11:32
Кількість переглядів: 633

3 січня відбулася зустріч Галини Іванівни Козяр, голови  Новострілищанської селищної ради, з Зіновієм Свередою, доктором соціальної економіки, відомим експертом по розвитку малого і середнього підприємництва та кооперації, та Ігорем Богдановичем Гарасимом від Асоціації “Сталий Ринок” у Львові.

Були обговорені питання розвитку сімейного аграрного підприємництва, кооперації, проектів, що сприятимуть розвитку соціально-відповідального підприємництва. Є великі можливості для розвитку громад. "Наше завдання, щоб з села виходила не просто сільсько-господарська сировина, але продукти з високою доданою вартістю та якісні послуги. Тому важливо розвивати місцеве виробництво, молочні сімейні ферми" - зазначила голова  Галина Іванівна. 

Фото без опису

"Ми будемо працювати над тим, щоб місцева громада мала можливість виробляти географічно-зазначені продукти, розвивати місцеве молочне виробництво на основі сімейних молочних ферм. Інші галузі, що є перспективними - це садівництво, тепличні господарства. Кожна родина повинна відродити славні традиції наших дідів-прадідів, що розвивали громадську співпрацю до 1939 року. В селах Новострілищанської ОТГ до 1939 існували структури МАСЛОСОЮЗу, товариства “Сільський Господар”, “Центросоюзу”: коли місцева громада мала змогу мобілізувати місцеві обігові кошти та реінвестувати їх в потрібні проекти для розвитку громади. Все це є можливим для реалізації  в сучасний час. Головне - це бажання працювати та постійно вчитися. Ринок - це не тільки задовільнити потребу в товарах і послугах, але і відродити освіту та культуру родин" - зазначив Зіновій Свереда, відомий експерт щодо кооперації та соціального підприємництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь