Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

Відбулось засідання комісії ТЕБ і НС у Новострілищанській ОТГ

Дата: 24.03.2020 10:52
Кількість переглядів: 1211

24 березня у Новострілищанській ОТГ відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ і НС під головуванням голови громади Галини Козяр.

За підсумками засідання комісія ухвалила важливі рішення та обговорила надзвичайну ситуацію, що склалась на території області та відповідно на території Новострілищанської ОТГ, у зв’язку з поширенням ГРВІ, спричиненої коронавірусом, як надзвичайної ситуації.

Під час засідання директор Новострілищанського ліцею імені Миколи Лебедя Оксана Турчин зазначила, що заклади освіти повністю  забезпечені масками, антисептиками, дезинфікуючими засобами для поверхні, підлоги та рук, а також рукавичками. Навчання ліцеїстів здійснюється дистанційно, під відповідальність класних керівників. 

Директор КНП "Новострілищанська АЗПСМ" Марія Войтович ознайомила присутніх із забезпеченням медичної установи основними медичними засобами для профілактики захворювання на коронавірус мешканців Новострілищанської ОТГ.

«Заклад  охорони здоров'я та медичні працівники забезпечені масками, антисептиками, захисними рукавичками та всіма необхідними медичними засобами. Зроблено додаткове замовлення антисептиків та масок для забезпечення ними пацієнтів амбулаторії та буде придбано захисні костюми для сімейних лікарів.  Щодня здійснюється  контроль та моніторинг прибуття на територію громади осіб із закордону. Сьогодні медичні працівники забезпечували масками та рукавичками перехожих повз амбулаторію мешканців громади, вимірювали їм температуру та інформували про режим надзвичайної ситуації.", - наголосила Марія Войтович.

Селищний голова Галина Козяр наголосила, що КМУ та обласною комісією ТЕБ і НС було прийнято рішення ввести на території області надзвичайну ситуації із 00:01 24 березня 2020 року. Усі установи та організації Новострілищанської ОТГ переведено у режим роботи в умовах надзвичайної ситуації.

«Попри введення надзвичайної ситуації, ми мусимо пам’ятати, що забезпечення людей засобами для існування на нашій відповідальності.», - акцентувала голова Новострілищанської ОТГ Галина Козяр.

В межах засідання також обговорили роботу продуктових магазинів та аптек.   А також забезпечення масками, рукавичками, антисептиками та продуктовими наборами незахищених верств населення, особливо осіб з інвалідністю, одиноких громадян та сімей, які проживають у складних життєвих обставинах.

Відтак, за результатами комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівником робіт із ліквідації наслідків епідемії коронавірусу на території Новострілищанської ОТГ визначили заступника голови громади Ростислава Гапонюка. В межах своїх повноважень він визначить склад та структуру штабу, що напрацює план заходів із профілактики захворювання на коронавірус мешканців громади та ліквідації можливих наслідків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь