Новострілищанська об'єднана територіальна громада

припинила діяльність, увійшла до складу Бібрської громади

У НОВОСТРІЛИЩАНСЬКІЙ ОТГ, ДО ПРИЗОВНИКІВ, ЯКІ УХИЛЯЮТЬСЯ ВІД СЛУЖБИ, ЗАВІТАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 11.06.2020 14:16
Кількість переглядів: 1673

Підсумок тригодинного рейду у Новострілищанській ОТГ – десяток будинків та кілька  виписаних повісток.

Фото без описуУ турне за призовниками вирушили перший заступник селищного голови Ростислав Гапонюк, заввійськового бюро Василина Басараб та голова адмінкомісії селищної ради Ігор Задорецький. Мета – роздати повістки потенційним строковикам. Представники селищної ради спілкувалися з родичами призовників та вручили повістки декільком призовникам.

«Дуже багато випадків, що родичі чи батьки повідомляють, що вони (призовники) за кордоном чи за межами Новострілищанської ОТГ, на заробітках десь чи на підробітках у місті Львові», – розповіла заввійськоворго бюро Василина Басараб.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуУ Новострілищанській громаді – майже 3 тис. осіб населення. На військову службу мають піти __ юнаків. Застати призовника на місці – справжнє диво.

Представники селищної ради навідуються до юнаків призовного віку, які не з'явилися до військкомату. Їх вважають адмінпорушниками. Якщо ж юнак отримав повістку та не з'явився і після цього, на нього очікує штраф – 119 грн, а займатися ним буде уже поліція.

Хто підлягає призову до армії у 2020 році?

Призовний вік в Україні у 2020 році встановлено на рівні 18-27 років. Таким чином, призовники цієї вікової категорії, яких визнали придатними до військової служби за результатами медкомісії, які не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов’язані пройти службу в рядах Збройних сил України. Ще у 2019 році призову в армію підлягали юнаки віком від 20 років.

Що робити, якщо принесли повістку?

Призовники, які отримали повістку з військкомату, зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у ній. При цьому, якщо з будь-яких причин не отримали повістку, то це не є підставою для того, щоб ігнорувати призов. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, призовникам дається 10 днів на добровільну явку у військовий комісаріат.

Яка відповідальність за ухилення від призову в армію?

В Україні вже діє єдина система призовників, які ухиляються від строкової військової служби. І тепер такі особи не зможуть взяти кредит в банку чи оформити розстрочку. Особам з цього реєстру відмовлять у виїзді за межі України чи реєстрації транспортного засобу.

Стосовно тих громадян, які не з’явилися у військкомат, отримавши повістку, будуть направлені матеріали до органів Національної поліції.

В Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу — адміністративна і кримінальна. В якості адміністративного покарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України та передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Слід зазначити, що в більшості випадків покарання за статтею 335 Кримінального кодексу є умовним (але судимість буде).

За інформацією заввійськового бюро Новострілищанської ОТГ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь